За обнову десет школа 6,5 милиона КМ

Срна
За обнову десет школа 6,5 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Десет школа на ширем подручју Бањалуке биће обновљено током љетњег распуста у оквиру великог пројекта обнове школских објеката и вртића, вриједног 6,5 милиона КМ.

Из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Градске управе Бањалука кажу да су неке од школа већ провеле или проводе поступке јавних набавки за избор извођача радова, како би током школског распуста ови пројекти били завршени.

Највећи појединачни пројекат је “утопљавање” Основне школе /ОШ/ “Змај Јова Јовановић”, за шта је кроз пројекат “Енергетске ефикасности” обезбијеђено нешто више од милион КМ.

Осим у овој школи, радови ће бити извођени и у ОШ “Бранко Ћопић”, затим у подручним школама у Павловцу, Стричићима и Дракулићу, док је уз школу у Борковићима планирана градња дјечијег игралишта.

У оквиру овогодишње обнове школа, у току је изградња спортске дворане ОШ “Бранко Радичевић” на Старчевици, за шта је издвојено 950.000 КМ.

Предвиђени су и радови у Економској школи у оквиру којих ће бити адаптиран кабинет за практичну наставу, те почетак изградње фискултурне дворане ОШ “Свети Сава”, а захваљујући донацији Владе Јапана биће замијењена столарија на старом дијелу централне школе.

Током године биће изграђено или реконструисано 17 школских или предшколских објеката и то средствима Града Бањалука, Свјетске банке кроз пројекат “Енергетске ефикасности”, Министарстава просвјете и културе Републике Српске, УНДП-а, те влада Србије и Јапана.

Из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт наводе да би на јесен требало да почне изградња школе у бањалучком насељу Ада, а дио радова биће финансиран кроз донације приватних друштвено-одговорних компанија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана