За нове фудбалске наде: Mozzart донирао опрему бањалучком Омладинцу

Mozzart
За нове фудбалске наде: Mozzart донирао опрему бањалучком Омладинцу

Фудбалски клуб Омладинац основан је 1969. године у Бањалуци. Од тада окупљају талентоване фудбалере и све оне који истински воле овај спорт. Тренутно броје око 170 чланова, од којих је чак 150 омладинаца. Због њих овај клуб не треба да брине за будућност, а због ентузијазма у раду са младима, не чуди да им је компанија Mozzart поново пружила подршку.


-Кад добијемо само један пар штуцни или једну лопту за нас то пуно значи.. Прије три године смо кроз акцију „Нови дресови за нове шампионе" добили двије гарнитуре дресова, а сада тренерке и то нам је огроман значај... Узимајући у обзир колико се трудимо и радимо са дјецом, надамо се да ће нас Mozzart и даље подржавати- каже Дарко Манојловић, предсједник ФК Омладинац, Бањалука.

Сениорски тим Омладинца даје добре партије у Подручној фудбалској лиги Бањалука. Њихови омладинци такмиче се у свим узрасним категоријама. Пјетлићи, пионири и кадети вриједно тренирају и играју утакмице са својим вршњацима. Прије епидемије корона вируса редовно су ишли на фудбалске кампове у држави и региону, па се надају да ће ускоро моћи да наставе да путују на усавршавања..

Осим у младе таленте, у овом клубу много улажу у инфраструктуру. Тренутно је њихов стадион велико градилиште.. Чланови Омладинца и мајстори засукали су рукаве, па вриједно раде на санацији и адаптацији свлачионица..

Подршку у тим радовима, али и функционисању клуба пружају им град Бањалука и ресорно министарство, а финансирају се и од наплате чланарина од које су ослобођени они који нису у могућности да плате ... Ипак, све то довољно им је само за дио трошкова у које спадају одласци на такмичења, превоз, одржавање, адаптација, опрема... Зато им свака донација пријатеља клуба много значи.

-Ово је друга донација коју смо упутили Фудбаском клубу Омладинац из Бањалуке. И то с разлогом- јер смо препознали да квалитетно раде са младим нараштајима фудбалера, а управо они су будућност овог спорта- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана