За море спремни и додатни аутобуси

Јасмина Перишић
За море спремни и додатни аутобуси

Бањалука - Аутобуси који превозе путнике до Црногорског и Хрватског приморја, ових дана испуњени су до посљедњег мјеста, па су превозници у случају да се укаже потреба обезбиједили додатне линије за Јадран.

Руководилац Аутобуске станице Наташа Лаушевић, каже да је сезона годишњих одмора у току те да Бањалучани масовно одлазе на море.

- Прије неколико дана гужве су се знатно појачале на свим линијама које возе ка мору. Такво стање ће потрајати све до краја августа, а некад се деси да сезона траје и до средине септембра. Нико од путника неће бити ускраћен за превоз, јер смо спремили аутобусе великих капацитета. Уколико буде  велика гужва на неким линијама, увешћемо као и ранијих година  додатне аутобусе - казала је Лаушевићева.

Директор предузећа "Аутопревоз" Дејан Мијић истиче да највеће гужве очекују средином августа, када је шпиц сезоне за већину Бањалучана.

- Ми имамо свако вече линије за Црну Гору, тачније за Херцег Нови, Тиват и Будву, а када је Хрватска превозимо путнике до Макарске, Задра и Ријеке. Дешава се у августу да на редовним линијама имамо велику гужву, па онда уводимо или додатни аутобус или возимо аутобусима већих капацитета - рекао је Мијић.

И у агенцији "Бочац-турс" истичу да већ годинама у вечерњим часовима возе ка Хрватском и Црногорском приморју.

- Ми смо веома задовољни са бројем путника који тренутно путују нашим линијама до мора. Све зависи и од временских услова али како је кренуло, љетна сезона ће бити добра - казали су у овој агенцији и додали да њихови аутобуси возе свакодневно за Бар, Будву, Херцег Нови и Сплит.

Бањалучанка Сања Бојић каже да сваке године аутобусом путује у Игало.

- На мору не користим аутомобил јер је проблем наћи паркинг а и прилично је скуп. Из тог разлога другарице и ја путујемо аутобусом а и осјећам се сигурније када не морам да возим на толику даљину. Линија има довољно и сматрам да је Бањалука добро повезана са туристичким центрима на Јадрану - казала је Бојићева.

Поласци

Наташа Лаушевић рекла је да карта у једном правцу до љетовалишта у Црној Гори кошта 51 КМ а повратна 81 КМ.

- Поласци на линији за Херцег Нови, Тиват и Будву су сваки дан у 23 часа док аутобус који иде до Бара и пролази кроз Херцег Нови и Будву креће у 21.45 часова. Имамо линију и до Игала а полазак је у 20.45 часова. Сваког јутра у пет часова аутобуси возе за Сплит, Макарску и Плоче. Цијена карте до Сплита је 35 КМ, док је до Макарске 41,65 КМ - казала је Лаушевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана