За малишане спремно 10.000 шарених и чоколадних јаја

Јелена Танацковић
За малишане спремно 10.000 шарених и чоколадних јаја

Удружење породица са четворо и више дјеце “Четири плус” Бањалука наставља традиционалну манифестацију “Туцијада” која ће бити одржана на Васкршњи понедјељак, 24. априла, с почетком у 11 часова у просторијама удружења.

Рекао је ово за “Глас Српске” предсједник Удружења Јован Радовановић и додао да су сви заинтересовани добродошли.

Појаснио је да ово удружење традиционално, на Васкршњи понедјељак, организује “Туцијаду” те је за ову прилику обезбијеђено укупно око 10.000 јаја. Додао је да на овај начин настоје да очувају традиционалне вриједности.

- Желимо да се вратимо традицији и да очувамо породичне вриједности, које нас све испуњавају. Ово је један од начина да заборавимо свакодневицу и тај дан проведемо срећни и испуњени - рекао је Радовановић.

Чланови су са одушевљењем прихватили позив те најавили да ће доћи у великом броју.

- Добијамо позиве стално од чланова који желе да учествују у “Туцијади”. Драго нам је што смо омогућили учествовање свим заинтересованим и очекујемо пуно малишана, који се увијек највише обрадују овом догађају - казао је Радовановић.

Додао је да је припремљено 5.000 васкршњих обојених јаја, а уз њих исто толико чоколадних јаја за најмлађе учеснике.

- Неколико дана раније вриједни чланови шарали су јаја у нашим просторијама. За најбоље учеснике, оне са најјачим јајима, биће обезбијеђене и пригодне награде - рекао је Радовановић.

Истакао је да је за њега и све чланове највећа радост када су просторије удружења испуњене насмијаним малишанима.

- Вјерујте, ово ме испуњава и даје ми снагу да наставим даље. Наши чланови су честити, вриједни, искрени и задовољни људи - казао је Радовановић.

Васкршња трпеза у “Мозаику пријатељства”

Хуманитарно удружење “Мозаик пријатељства” најугроженије суграђане обрадоваће у недјељу свечаним васкршњим ручком, казао је за “Глас Српске” предсједник овог удружења Мирослав Субашић.

Додао је да су припреме за свечану трпезу поводом највећег хришћанског празника при крају, те да ће ручак бити организован у просторијама јавне кухиње на Васкрс са почетком у 12 часова.

Субашић је казао да желе да корисницима спреме добар ручак како би се што љепше осјећали током празника јер они то заслужују.

- Људскост је једино што нам је остало у овим тешким временима. Једни другима морамо помагати колико год смо у могућности - рекао је Субашић.

Истиче да је донација од 10.000 јаја ријешила један од највећих проблема.

- Нисмо били сигурни да ли ћемо имати довољно јаја да употпунимо трпезу, међутим, обрадовао нас је проф. др Владо Ђајић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске, који је донирао 10.000 јаја - казао је Субашић.

Навео је да на свечаном ручку очекују око 500 корисника.

Додао је да је само уз међусобну солидарност и хуманост могуће помоћи најугроженијим суграђанима и превазићи кризу.

- Увијек захваљујем добрим људима и грађанима Бањалуке који су донирали храну и на тај начин нам помогли да обезбиједимо богату трпезу - рекао је Субашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана