За љекаре, трговце и конобаре нема предаха

Весна Поповић
За љекаре, трговце и конобаре нема предаха

Бањалука - На Велики петак, те на Васкрс и Васкршњи понедјељак грађанима ће на располагању бити дежурне службе, доктори и ватрогасци, а аутобуски превоз ће функционисати по празничном распореду, док ће радно вријеме трговаца и конобара зависити од њихових послодаваца.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић рекао је да трговине и угоститељски објекти наредних дана могу радити по уобичајеном радном времену.

- Предстојећи празник је вјерски и град није увео никаква ограничења у односу на пропис који одређује њихово радно вријеме. Од послодавца ће зависити како ће организовати рад, односно да ли ће радити пуно радно вријеме, скраћено или уопште неће радити - казао је Комљеновић.

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун рекао је да за ватрогасце нема предаха.

- Имамо четири бригаде и направљен је распоред који обезбјеђује да нон-стоп дежурају екипе које ће стално бити на располагању грађанима у случају потребе - казао је Ћућун.

Радно вријеме у Дому здравља биће измијењено.

- У Служби породичне медицине радиће љекари у Поликлиници и у Платоновој улици и то у двије смјене, од седам до 20 часова - казали су у Дому здравља.

Стоматолог ће дежурати у Служби хитне помоћи 24 часа.

- Од седам до 20 часова радиће специјалистичке педијатријске амбуланте у Поликлиници, а дјецу ће у недјељу збрињавати и у амбулантама породичне медицине у Поликлиници и у Платоновој улици - кажу у Дому здравља.

Додали су да ће Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику бити на располагању 24 часа у Поликлиници и у Служби хитне помоћи, те да ће нон-стоп радити и Служба хитне помоћи. Уколико не буду радиле апотеке, грађанима је на располагању дежурна апотека "1. мај".

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић рекао је да ће аутобуси на линијама градског и приградског превоза данас, на Васкрс и у понедјељак саобраћати према празничном распореду.

- Празнични ред вожње је једнак оном којим аутобуси саобраћају недјељом. У суботу, пошто није празник, аутобуси ће саобраћати према редовном распореду који је идентичан поласцима радним данима - казао је Мијић.

Градска управа

Градска управа неће радити данас и у понедјељак због обиљежавања Васкрса.

- Влада РС је донијела одлуку да у дане православног Васкрса, који је по Закону о празницима РС вјерски празник, за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани буду Велики петак, Васкрс и Васкршњи понедјељак - подсјетили су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана