За годину дана 150 породица добило бесплатне грађевинске дозволе

Г.С.
Foto: Александар Чавић

БАЊАЛУКА - Прије годину дана грађани највећег града у Српској су добили прве бесплатне грађевинске дозволе и од тада до данас уручено је 150 уговора за субвенцију накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта и ренте.

Захваљујући бесплатним грађевинским дозволама до сада је 150 бањалучких породица остварило уштеде у укупном износу од преко милион КМ.

Град Бања Лука је увео прије годину дана нову олакшицу за грађане у виду  субвенције накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта и ренте за индивидуалне стамбене објекте. 

Право на ову субвенцију остварује власник односно инвеститор за индивидуални стамбени објекат, чија је бруто грађевинска површина до 200 метара квадратних.

- Поносан сам на ову мјеру, као и на све остале бесплатне мјере попут бесплатних плацева, бесплатне легализације, бесплатних прикључака на водоводну и канализациону мрежу и многих других – казао је градоначелник Драшко Станивуковић уручујући недавно нове уговоре о додјели бесплатних грађевинских дозвола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана