За дјечије чланарине у спортским клубовима 80.000 КМ

Srna
За дјечије чланарине у спортским клубовима 80.000 КМ

БАЊАЛУКА - Град Бањалука ће и ове године суфинансирати активности дјеце у спортским клубовима у оквиру пројекта "Спорт доступан дјеци", за шта је у градском буџету предвиђено 80.000 КМ.

Јавни позив на који ће моћи да се пријаве клубови биће расписан крајем фебруара, саопштено је из Градске управе.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац рекао је да ће право учешћа, као и прошле године, имати класификоване спортске организације у спортовима прве и друге категорије у складу са правилником о категоризацији спортова града Бањалука.

Бањац је подсјетио да је пројекат "Спорт доступан дјеци" заживио 2018. године, те да је у складу са Програмом развоја спорта града за период 2018-2022. година, гдје је један од стратешких циљева доступност спорта дјеци.

"Кроз овај пројекат град суфинансира одређен број чланарина за најниже узрасне категорије спортских клубова са основним циљем да се свој дјеци омогући бављење спортом, а не само онима који су у могућности да плате. Прошле године је то било 2.500 чланарина за 40 спортских организација", навео је Бањац.

Пројекат ће опет трајати осам мјесеци, а изабране спортске организације /клубови/ потписаће са градом уговор о спровођењу пројекта "Спорт доступан дјеци" којим ће се дефинисати број и укупан износ суфинансираних чланарина, период реализације пројекта, права и обавезе корисника суфинансираних чланарина, извјештај и контрола реализације пројекта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана