За дежурне службе нема предаха

Јелена Танацковић
За дежурне службе нема предаха

БАЊАЛУКА - Да би све протекло у најбољем реду, умјесто да славе, радници Хитне помоћи, ватрогасци, полицајци, чистачи, таксисти и друге службе биће на услузи становницима.

Док ће се већина Бањалучана веселити по кафићима и на Тргу Крајине, они ће се побринути да и у “најлуђој” ноћи све протекне у најбољем реду.

Из Дома здравља су казали да ће грађани услугу брзог антигенског тестирања моћи да добију у бијелом контејнеру на паркингу Хигијенско-епидемиолошке службе, поред објекта Поликлинике.

- Поред дежурних служби наше установе које ће радити и у дане новогодишњих и божићних празника, биће обезбијеђено додатно медицинско особље Одјељења лабораторијске и биохемијске дијагностике за брзо антигенско тестирање на “ковид 19”. Тестирање брзим антигенским тестовима ће се вршити од седам до 11 часова, а цијена брзог антигенског теста је 24 КМ. Све информације везане за тестирање брзим антигенским тестовима могу се добити на број телефона 066/946-935 - наводе из Дома здравља.

Дежурна апотека “Први мај” биће на услузи свима којима буду потребни лијекови.

Током новогодишње ноћи градски превоз биће бесплатан, а за вријеме нерадних дана аутобуси ће саобраћати по распореду за недјељу и празнике.

Из Градске управе саопштили су да су у Одјељењу за инспекцијске послове и комунална полиција организовали дежурне екипе које раде 24 часа дневно на запримању пријава и на интервенцијама.

- У Одсјеку за послове цивилне заштите и ватрогасно-спасилачке јединице дежурна екипа такође ради 24 сата дневно током цијеле године - казали су из Градске управе.

Додали су да је у дане празника у Матичној служби организовано телефонско дежурство, а у изузетно хитним ситуацијама, на телефонски контакт биће позван дежурни матичар.

- Контакт може бити остварен позивом на број 051/244-444, од осам до 13 часова, а у том интервалу, позив ће бити прослијеђен дежурном матичару - кажу у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана