За дежурне службе нема предаха

Александар Стојановић
За дежурне службе нема предаха

Бањалука - Док ће већина грађана најлуђу, новогодишњу ноћ провести у празничном расположењу, за раднике Хитне помоћи, ватрогасце и полицајце нема предаха, а они ће се побринути да најлуђа ноћ протекне у најбољем реду.

Током новогодишњих и божићних празника грађанима ће на располагању бити поједини маркети и пекаре, а 24 часа радиће и апотека “1. мај”. Служба хитне помоћи са санитетским возилима, полиција и ватрогасци побринуће се да тродневна прослава Нове године на Тргу Крајине прође у најбољем реду. Из Дома здравља поручили су да Служба хитне медицинске помоћи неће мијењати радно вријеме, те да ће грађанима бити доступна 24 часа.

- Цјелодневно радно вријеме имаће и Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику, те стоматолошка амбуланта. Дежурни тимови службе породичне медицине радиће од седам до 20 часова у Поликлиници и Платоновој улици, а специјалистичке педијатријске амбуланте од седам до 15 часова - казали су из Дома здравља.

Предаха нема ни за полицајце који ће се побринути да безбједност грађана буде на највишем нивоу. И ватрогасци ће најлуђу ноћ провести радно, а имаће дежурне службе на Тргу Крајине.

- Ватрогасци раде 365 дана 24 часа дневно, па ће и у најлуђој ноћи бити у приправности - рекао је шеф Одсјека за цивилне послове Младен Ћућун.

Градска управа се и ове године побринула да у новогодишњој ноћи јавни превоз буде бесплатан. Таксисти ће традиционално подићи цијене, које ће на снази бити до 7. јануара.

- Сваке године подижемо цијену за Нову годину од 20 часова до шест ујутро - рекао је таксиста који није желио да му наводимо име.

Одлуком градоначелника у празничним данима продужено је и радно вријеме за угоститељске објекте, а клубови ће до 15. јануара моћи да раде до ситних сати, односно најкасније до пет часова иза поноћи.

- За све угоститеље је радно вријеме продужено за сат, осим за оне у објектима колективног становања - казали су из Одјељења за комуналне послове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана