Бањалука забиљежила рекордан број туриста

Срна
Бањалука забиљежила рекордан број туриста

БАЊАЛУКА- Бањалука је, од када се мјери туристички промет, ове године достигла највећи број долазака за девет мјесеци - 66.691 долазак или 79,7 одсто више него у истом периоду лани када је евидентирано 37.120 долазака, изјавила је Срни стручни сарадник за односе са јавношћу градске Туристичке организације Бранка Бранковић.

Бранковићева је навела да су за девет мјесеци ове године евидентирана 103.374 ноћења или 77,8 одсто више у односу на прошлу годину, када је било 58.702 ноћења.

Она је појаснила да су у питању статистички показатељи, број долазака и ноћења када је ријеч о хотелима, мотелима и хостелима, али да у овом случају није обухваћен "стан на дан".

"Статистика у овом случају не обухвата апартманске смјештаје и куће за одмор, сеоска домаћинства и викендице, тако да су подаци о броју ноћења и долазака сигурно много већи него што је статистика и показала", истакла је Бранковићева.

Она је указала да се дешава да ни сви регистровани смјештајни капацитети нису ажурирани, нити пријављују тачан број гостију, те навела да Бањалуку у све већем броју посјећују туристи из земаља које су са овим градом повезане авио-линијама.

Када је ријеч о броју ноћења, Бранковићева је оцијенила да је та бројка барем 2,5 пута већа него што статистика приказује.

Она је закључила да је Бањалука по броју долазака и даље први град у Српској, а четврта туристичка дестинација по броју ноћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана