За бољу путну мрежу 550.000 КМ

В. П.
За бољу путну мрежу 550.000 КМ

Бањалука - У току је обнова локалних и некатегорисаних путева на подручју града, а вриједност уговорених радова износи 550.000 КМ.

Шеф Одсјека за комуналне послове Драженко Кењало изјавио је да су радови почели 11. септембра у мјесној заједници Пријаковци.

- На овој локацији тренутно се ради на крчењу шибља, припреми трасе и изградњи канала за одвођење воде, након чега ће локални пут бити асфалтиран - рекао је Кењало.

Навео је да ће у оквиру ових радова бити обухваћено 20 путних правца, међу којима су и Долине - Шкорина кућа, пут за Бастасе, Рацуне - Сурјан, те Мотике - Средовац.

- Такође, биће реконструисани огранци путева Драгочај - Куљани и Драгочај - Геријатрија, као и за Бојиновце. Путари ће обновити и саобраћајнице за Бијели поток, Ајдариће и Мађир, те дионице Тубоњићи - Јаћимовићи, Пилана - Мишићи, Куљанска, Чавићи - Мишићи - Драгичевићи, Јовићи - Гаковићи - Кременовићи - Будише, Ђурђевићи - Шоботи - Понир, наставак пута за Шукале, Јарак - Грбићи у МЗ Рекавице два и правац према локалном путу за Буквалек - додао је Кењало.

Казао је да је за извођење ових радова задужено јавно предузеће "МГ Минд" из Мркоњић Града, а рок за завршетак је 90 дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана