За априлске награде предложено 48 кандидата

В. П.
За априлске награде предложено 48 кандидата

Бањалука - На јавни позив за додјелу награда поводом Дана града стигло је 57 пријава, којима је предложено укупно 48 кандидата, који су потенцијални добитници градских признања.

Потврдио је ово секретар Скупштине града Игор Шукало и додао да је за једног кандидата стигло више пријава.

- За додјелу највишег градског признања "Кључ града" са повељом "Почасни грађанин Бањалуке" предложено је шест кандидата, за "Златни грб" 11, Плакету града 25 и Награду младима шест кандидата - навео је Шукало.

Додао је да се број пријава није знатно мијењао у односу на прошлу годину, те да их је највише пристигло пред само затварање јавног позива.

- Један од приједлога је доставио и скупштински Колегијум и то за награде "Грб" и "Кључ града". Више ће бити познато 3. априла када ће се састати чланови Комисије за избор и именовање, награде и признања. Они ће формирати приједлог одлуке који ће се наћи на скупштинском засједању 5. априла. Чланови Комисије ће све материјале и приједлоге у складу са Пословником добити на увид најмање три дана прије почетка засједања - казао је Шукало.

"Кључ" је посљедњи пут добио Новак Ђоковић 2015. године. Ову престижну награду раније су добијали Александар Боцан-Харченко (2014), Арие Ливне (2012), Небојша Радмановић (2009) и Милорад Додик (2008). Признање 2010, 2011, 2013, као ни прошле године није добио нико.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана