Вулин: Ријешити проблем смећа у Романијској улици у Бањалуци

Ј.К.
Вулин: Ријешити проблем смећа у Романијској улици у Бањалуци

Романијска улица у бањалучком насељу Паприковац се претворила у депонију, због чега позивамо Градску управу Бањалука да што прије ријеши овај проблем.

Рекао је ово секретар Градског одбора ДЕМОС Бањалука Предраг Вулин.

Он истиче да и сам живи у овој улици и да је ситуација последњих мјесеци постала неподношљива, те да му се комшије често жале на проблем са смећем.

Бањалука: Тротоари затрпани смећем и паркираним аутомобилима

Романијска улица се налазио изнад насеља Мјесец, а баш у овој улици су смјештене нове просторије Мјесне заједнице Паприковац, а налазе се управо преко пута контејнера који су стално затрпани смећем.

-  Последњих дана смо суочени са забрињавајућом ситуацијом, што се могло видјети и на фотографијама које су недавно објављене на бројним порталима. Наше насеља се претворило у депонију смећа, што је неприхватљиво, посебно с обзиром на то да се ради о дијелу града који се налази недалеко од самог центра Бањалуке – појашњава Вулин.

Он каже да осим смећа, да се у овом насељу може примјетити и велики број паса луталица, мачака и других животиња које разносе смеће по цијелој улици.

- Ова улица је богата са пуно дјеце, па се бојимо да се не почну неке заразе ширити због велике количине смећа које је расуто по улици и тротоарима. Више пута смо позивали надлежне да реагују, али су нас увијек игнорисали. Ништа нису подузимали ни по питању луталица, као ни по питању смећа – каже Вулин.

Недавно је усељена велика зграда од скоро 70 станова, а опет није повећан број контејнера у насељу.

- Под хитно нам је потребан већи број контејнера и позивамо Градску управу да тај проблем што прије ријеше. Осим тога, треба скренути пажњу и радницима чистоће, да покупе отпад које се налази око контејнера – истиче Вулин.

Додаје да овај проблем није само у насељу Паприковац, него да су се грађани и из других насеља жалили на проблем да се не одвози смеће и због недостатка контејнера.

Вулин је додао и да је у поменутој улици проблем и недостатак паркинга, па су бројна возила паркирана на тротоарима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана