Вулин: Бањалука један од најљепших српских градова

Срна
Вулин: Бањалука један од најљепших српских градова

БАЊАЛУКА - Србија је поносна на Републику Српску, која је успјешна, снажна, а Бањалука је један од најљепших српских градова, рекао је вечерас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

“Ми БиХ поштујемо, а Републику Српску искрено волимо. Лијепо је знати да је Република Српска успјешна, снажна, а да је Бањалука град који се развија и један од најљепших српских градова”, рекао је Вулин новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да није заборављено што је било у протеклом периоду, али је нагласио су сви поносни на слободарство, као и да је Бањалука пуно пута морала да се ослобађа, али никада није била неслободна, чак и када је била окупирана.

“Србија се у Бањалуци воли, можда се нигдје тако искрено, упорно, беспоговорно као што се воли у Бањалуци, овдје у Републици Српској”, истакао је Вулин и честитао Бањалучанима Дан града Бањалука.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић оцијенио је да сви могу бити поносни на све оно што је данас Бањалука, у какав је центар израсла.

Илић је истакао да је Бањалука један уређен средњоевропски град, те да је од важности је да настави тренд развоја какав је имала деценијама и да унапређује свој и живот грађана.

Честитао је свим грађанима Дан града, и сигуран је, каже, да ће знати препознати ко су прави људи који могу да носе функције и да развијају Бањалуку у смјеру у којем треба да иде.

Градоначелник Бањалуке Драшко Становуковић истакао је значај обиљежавања Дана града, као и то што су стигли начелници и градоначелници земаља у региону, више од 25 братских и пријатељских градова.

“О славној поршлости може се причати много, будућност је мјесто према којем треба да идемо, гдје иду сви срећни народи, а ми то јесмо, осуђени смо на успјех, а то показују све битке које смо имали, то показују пројекти које ћемо реализовати не само ове године него у будућности”, рекао је Становуковић.

Увјерен је, каже, да ће ти пројекти бити реализовани уз подршку институција Републике Српске и Србије.

Поводом Дана града Бањалука одржана је свечана академија у Културном центру Бански двор.

Бањалука је 22. априла прије 77 година ослобођена од фашизма у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана