Вукомановић: Биће затражена ванредна сједница Скупштине града о стању у градском превозу

ГС
Foto: D. Pozderovic

БАЊАЛУКА - Градска управа Бањалука припрема захтјев за одржавање ванредне сједнице Скупштине града о стању у градском и приградском превозу, који ће у најкраћем могућем року бити достављен Скупштини града, рекла је за "Независне" шефа Тима за комуникацију Градске управе Тања Вукомановић.

Истакла је да ће се о поскупљењу карата у градском и приградском превозу и проблемима превозника због високих цијена горива ће се ускоро расправљати.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је у сриједу рекао да је градска администрација предложила најбоље рјешење када је ријеч о новом цјеновнику за јавни превоз, да стоји и даље иза тог рјешења, те да би по том питању требало да буде одржана ванредна сједница Скупштине града.

Из Кабинета предсједника Скупштине града су рекли да је Пословником предвиђено да захтјев за ванредну сједницу мора поднијети градоначелник.

-Примили смо захтјев превозника јавног градског и приградског превоза на подручју града за одржавање ванредне сједнице и након што добијемо такав захтјев од стране градоначелника, одмах ћемо заказати сједницу Колегијума, на којој ћемо договорити термин одржавања сједнице - казали су за из Кабинета предсједника Скупштине града.

Дејан Мијић, директор "Аутопревоза", истакао је да су превозници већ кренули с редукцијом линија, те да ће тако и даље наставити све док не буде сједница Скупштине града о овом њиховом проблему.

-Ово није наш хир, ми једноставно у овој ситуацији немамо средстава да сипамо гориво због високих цијена. Ако не буде ускоро нешто ријешено, ми ћемо наставити са још већом редукцијом и смањењем броја полазака. Прихватили смо да 15 одсто буду веће цијене карата, те се одрекли дијела од 10 одсто на нашу штету. Сад само чекамо ванредну сједницу како би то било испоштовано - нагласио је Мијић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана