Вукчевић: Субвенције приватним вртићима донијеле поскупљења и уцјењивања родитеља

Г.С.
Foto: СП

БАЊАЛУКА – Давање субвенција приватним вртићима никад није ни било рјешење, него само корак ка приватизацији предшколског образовања, који је дао очекиване резултате – нова поскупљења и нова уцјењивања родитеља, поручио је одборник СП у Скупштини града Бањалука Никола Вукчевић.

Реагујући на најновија поскупљења приватних вртића у Бањалуци, Вукчевић је подсјетио да је захваљујући иницијативи социјалиста започет пројекат изградње вртића Наташа 2 у Борику, те да је једино дугорочно и ефикасно рјешење ураво изградња нових вртића.

- Дешава се оно што су многи предвидјели, а то је да ће неодговорни власници приватних вртића неоправданим поскупљењима поништити ефекат субвенција. Исти случај бисмо имали и да су субвенције 100% изједначене, јер нема ни друштвене одговорности, ни солидарности ни било какве осјетљивости према родитељима и дјеци које поједини власници третирају као робу, а не као клијенте, навео је Вукчевић.

- Зато смо од почетка досљедно против приватизације предшколског сектора и зато стално понављамо да је једини излаз из овог проблема градња нових вртића. Бањалука има вишедеценијски проблем са капацитетима који морамо да рјешавамо, а субвенционисање предузетника који користе овај проблем да би уцјењивали родитеље представља корак уназад за град. Увјерен сам да разговорима и заједничким дјеловањем, без политизације, беспотребних сукоба и одлагања, можемо санирати тренутну ситуацију и наставити дугорочно рјешавање проблема градњом нових капацитета, поручио је Вукчевић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана