Вучић: Борбеним возилима неће дати ни снагу ни моћ називима “Олуја” и “Бљесак”

Срна
Вучић: Борбеним возилима неће дати ни снагу ни моћ називима “Олуја” и “Бљесак”

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да борбеним возилима којима оружане снаге Хрватске дају називе “Олуја” и “Бљесак” неће дати ни снагу ни моћ, већ су тако само показали какав однос имају према српском народу.

Вучић је истакао да је мир од пресудног значаја за Србију, која ће се хистеричним, организованим и оркестрираним нападима на њу и српски народ супротставити тако што ће имати најбоље могуће резултате.

Вучић је навео да су притисци кренули низом резолуција регионалних парламената о Сребреници, настављени нападом на иницијативу “Отворени Балкан” и проблематизовањем питања устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

“Сад су се сетили да кажу да његова светост патријарх српски Порфирије не може да буде устоличен у Пећи. То је логична последица и то ствара тензије и то ће се наставити”, рекао је Вучић у обраћању медијима.

У вези са информацијом да је предсједник самопроглашеног Косова Вјоса Османи позвала Индију да призна самопроглашено Косово Вучић је рекао да Индија то неће учинити.

Он је још једном позвао међународне факторе да реагују на неприхватљиву пресуду предсједнику Звечана Ивану Тодосијевићу због изјаве о Рачку.

Вучић је навео и да је био позван на устоличење митрополита црногорско- приморског Јоаникија, али да на тај начин није хтио да се мијеша у унутрашња питања Црне Горе.

“Кажу да сам ја наредио ко ће да вози хеликоптер. Нисам разговарао ни са /Здравком/ Кривокапићем, а ни са /Дританом/ Абазовићем. Прочитао сам и да су ме поједини страни представници оптужили да посредством Српске православне цркве /СПЦ/ желим да правим жвелику Србијуж. Реч је о добро организованој кампањи”, рекао је Вучић.

За појам “српски свет”, Вучић је рекао да та синтагма није дио званичне политике Србије, али у њој нема ништа пријетеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана