Вртићи у Врбањи и Куљанима до краја године отварају врата: Царство за дружење и игру у још два насеља

Александра Тодоровић
Вртићи у Врбањи и Куљанима до краја године отварају врата: Царство за дружење и игру у још два насеља

БАЊАЛУКА - Жеља бројних родитеља из Куљана и Врбање, али и њихових малишана, да у овим насељима буду отворени вртићи све ближе је остварењу, јер би до краја године обданишта коначно требало да отворе врата.

Из Градске управе је саопштено да је приједлогом буџета за 2021. годину обухваћен наставак изградње вртића у Куљанима и Врбањи, као и њихово опремање, за шта ће град укупно издвојити више од милион КМ. 

Истакли су да ће за радове у Куљанима из градске касе бити издвојено 320.000 КМ, док ће за наставак градње објекта у Врбањи уложити 410.000 КМ. Додали су да ће опремање оба вртића коштати 330.500 КМ.

- Поносан сам што ће Бањалука ове године постати богатија за два нова вртића јер су дјеца будућност сваког друштва и зато су њихове потребе један од наших основних приоритета - каже градоначелник Драшко Станивуковић.

Додао је да, осим изградње и опремања јавних вртића, једна од идеја је да кроз разне видове суфинансирања, по угледу на градове из региона, у наредним годинама избалансирају цијене у приватним и јавним вртићима.

- Мијењаћемо и приступ према приватним вртићима, а ова дјеца ће добити прилику да учествују у манифестацијама које организујемо поводом Дана града, затим додјељивања Кључа града у току седмице дјетета и другим манифестацијама у којим представници приватних вртића до сада нису имали прилику да учествују - поручио је Станивуковић.

Нагласили су да је нова градска администрација уштедама отворила простор за многе пројекте и идеје, које ће грађани завољети и које ће живот у овом граду учинити бољим и љепшим.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани Јовица Томић рекао је да ће нови вртић бити смјештен у просторијама некадашње школе, која је прије почетка градње била девастиран објекат, а располаже простором од 465 метара квадратних.

- Куљани су једно од највећих и најбрже растућих насеља са великим бројем дјеце, а изградња вртића имаће огроман значај за нашу мјесну заједницу - казао је Томић и нагласио да ће за потребе отварања вртића овај простор у потпуности бити реконструисан и прилагођен новој намјени.

Градња

Из Одјељења за комуналне послове наводе да су Куљани и Врбања насеља са великим бројем дјеце, због чега се јавила потреба за градњом вртића.

- Објекат у Врбањи ће бити грађен одмах поред школе, што граничи с Дебељацима, тако да би корист имали родитељи из оба насеља - казали су у одјељењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана