Вртић „Звјездица“  објавио нови цјеновник, ево колико ће коштати боравак малишана

Катарина Шапоња
Вртић „Звјездица“  објавио нови цјеновник, ево колико ће коштати боравак малишана

БАЊАЛУКА - Предшколска установа „Звјездица“ кориговала је ново цјеновник својих услуга за боравак више дјеце из исте породице, док за боравак једног дјетета није предвиђено умањење цијена, па ће њихови родитељи ипак морати да издвоје 450 марака.

Обавијест у којој су наведене нове цијене услуга од 1. јула у овој предшколској установи дочекала је јутрос родитеље на вратима вртића „Звјездица“ у бањалучком насељу Нова Варош.

Прије неколико дана „Звјездица“ је објавила нови цјеновник према којем  боравак за једно дијете поскупљује са 350 на 450 КМ, односно за 100 марака, а за двоје дјеце за чак 180 марака, односно са садашњих 620 на 800 КМ.

Према данас објављеним корекцијама, када у вртић иде двоје дјеце из исте породице од 1. јула плаћаће 720 КМ, а иста је цијена и за троје дјеце из исте породице.

Занимљиво је да чување мјеста у вртићу кошта 250 марака.

Подсјетимо, одмах након најаве градоначелника Драшка Станивуковића да ће повећати субвенције родитељима чија дјеца похађају приватне предшколске установе, вртић „Звјездица“ га је предухитрио и објавио нови цјеновник са повећањем цијена од 30 одсто. Тако је највећи бањалучки вртић најавио да ће цијена за двоје дјеце из исте породице бити готово у равни са најнижом платом.

Градски менаџер Бојан Кресојевић позвао је родитеље да не потписују анекс уговора са вртићем „Звјездица“ и нагласио да ће тим поводом бити одржан и састанак са родитељима у понедјељак, у 17.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана