Вртић на Петрићевцу чека дозволе

А. Т.
Вртић на Петрићевцу чека дозволе

БАЊАЛУКА - Први јавни вртић на Петрићевцу, изграђен у оквиру тронамјенског објекта, почеће да ради чим се оконча процедура добијања употребне дозволе.

Из Градске управе су рекли да за овакве објекте, посебно оне у којима треба да бораве најмлађи, процес добијања употребне дозволе захтијева вријеме, излазак више комисија на терен и бројну документацију.

- У току су активности на добијању употребне дозволе за тронамјенски објекат на Петрићевцу, због чега вртић није у функцији - потврдили су у Одјељењу за комуналне послове.

Напомињу да је за издавање употребне дозволе потребно сакупити документацију и добити одређене сагласности.

- Потребно је обавити и енергетски преглед објеката ради утврђивања енергетских карактеристика и издавања енергетског сертификата од стране Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС, који се прилаже приликом подношења захтјева за издавање употребне дозволе, односно техничког прегледа. Стручна комисија треба да обави технички преглед објеката. Због пандемије, прикупљање документације и реализација процедура иде споријим темпом - поручили су из овог одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана