Вртић Лептирић: Дјеца бирају супербаке и супердеке

Јасмина Перишић
Вртић Лептирић: Дјеца бирају супербаке и супердеке

Бањалука - Баке и деке малишана вртића "Лептирић" бориће се наредних дана за титулу супербаке и супердеке године. Они ће се надметати у кулинарству, спортовима и изради рукотворина, а по оцјени дјеце биће проглашени најбољи.

Да ће конкуренција бити жестока говори податак да је пријављено 70 учесника. Сви они су у понедјељак послијеподне дошли да уз пјесму и игру подрже своје унучиће и да се забаве у њиховом друштву. Почетак ове петодневне манифестације у понедјељак је озваничио глумац Народног позоришта РС Велимир Бланић, док је организатор избора супербаке и супердеке године, васпитач Дара Нинић, поздравила присутне и представила кандидате.

- Презадовољна сам одзивом, јер су се за манифестацију пријавиле 34 баке и 21 деда. Њима ће се наредних дана придружити васпитачи нашег центра, који су већ баке и деке, али и они чији су унуци већ кренули у школу, али су ипак најавили своју посјету. Тако ће се од понедјељка до петка са нама дружити око 70 учесника ове манифестације - рекла је Нинићева.

Јуче послијеподне је био први такмичарски дан и то резервисан за кулинарство. Учесници избора су се надметали у спремању јела од тјестенине.

- Трећег дана ћемо организовати такмичење у спортским играма, а четвртог дана ће баке и деке израдити нешто од рукотворина, што ће остати вртићу. У петак је завршница манифестације, у којој ће сви тријумфовати, јер сви су они најбољи својим унуцима - казала је Нинићева.

Бака и дека Милице Јовановић, Сузана и Новак Кисин, похвалили су организатора манифестације и захвалили особљу вртића на ангажману.

- Ово је дивна идеја да се уз малишане друже њихови баке и деке. Спремни смо за избор и надамо се да ћемо задовољити критеријуме организатора. Најспремнији смо за такмичење из кулинарства, а припремаћемо шпагете болоњезе - рекли су Кисини.

Драго Балатуновић, деда Катарине Бланић, каже да је свим срцем подржао ову манифестацију.

- За такмичење ме је пријавила кћерка и радо сам то прихватио. Направио сам два бетонска пјешчаника у којима ће се дјеца играти и то је моја рукотворина којом ћу се представити. Надам се да ћу побиједити јер сам свестран и учествоваћу у свим категоријама - казао је Балатуновић.

Бициклијада

Вртић "Лептирић" сваке године организује за своје малишане традиционалну бициклијаду у улици Новице Церовића у Борику. Тога дана улица накратко припада само дјеци, а припадници саобраћајне полиције обуставе саобраћај. Бициклијада је значајна због развијања такмичарског духа код малишана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана