Врбања: Новоизграђени вртић додијељен Центру за предшколско васпитање и образовање

ГС
Врбања: Новоизграђени вртић додијељен Центру за предшколско васпитање и образовање

Новоизграђени дјечији вртић у насељу Врбања додијељен је Центру за предшколско васпитање и образовање, како би у овом објекту организовали васпитно-образовни рад и боравак за дјецу предшколског узраста.

Окончањем изведених радова, те добијањем употребе дозволе, створени су услови да Град Бања Лука, као инвеститор, објекат дјечијег вртића у Улици Вељка Петровића бб додијели Јавној установи Центар за предшколско васпитање и образовање Бања Лука.

Како је наведено и у одлуци о додјели овог објекта, усвојеној на 18. сједници Скупштине Града – на овај начин се итекако олакшава функционисање локалне заједнице, јер је насеље Врбања једно од оних које се стално насељава и постоје потребе за смјештајем и боравком дјеце у вртићу.

Подсјећамо, на радост малишана и њихових родитеља, сви радови на вртићу, како унутрашњи тако и вањски су окончани и вртић је у потпуности опремљен.

Овај вртић предвиђен је за смјештај 50 малишана, тако да ће бити формирана једна јасличка и вртићка група.

Вриједност инвестиције је око 800.000 КМ. Републички секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске је учествовао у суфинансирању радова у износу од 47.500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана