Врапчићи спремни за велику сцену

Весна Поповић
Врапчићи спремни за велику сцену

Бањалука - Више од 100 снимљених композиција од којих се поједине пјесме налазе у уџбеницима за музичку културу, око 1.700 малишана који су осјетили радост пјевања, резултату су 22 године рада и постојања дјечијег хора "Врапчићи".

А како пјевају бањалучки малишани окупљени око  руководиоца овог хора Бранислава Ђаковића, публика ће имати прилике да види сутра на концерту који почиње у 20 часова у воденом парку "Аквана"!

- Као и сваке године крај једне наше музичке сезоне крунисаћемо концертом. Његујемо ту традицију а као и сваки пут представићемо нове чланове јер је дошло до смјене генерација. У хору имамо тренутно тридесетак нових малишана. Они ће се први пут појавити на великој сцени. Пјеваћемо старе хитове а промовисаћемо и наше нове пјесме - рекао је Ђаковић.

Ђаковић је објаснио да је концерт подржало Министарство просвјете и културе РС кроз пројекат "Промоција и афирмација стваралаштва за дјецу".

Према његовим ријечима хор "Врапчићи" од оснивања 1993. године омогућава дјеци да се развијају кроз пјесму, игру и сценски наступ, да постану комуникативнији, самоувјеренији и  креативнији.

- Све то постижемо на пробама, путовањима, наступима, оригиналним пјесмама које воле у којима уживају, осмишљеном кореографијом, радионицама, дружењима са дјецом из сличних колектива у земљи и иностранству. Наше највеће богатство су наша дјеца и наше пјесме ми смо један од најпопуларнијих дјечијих хорова у региону и наше пјесме се пјевају у Србији, Хрватској и Црној Гори - истакао је Ђаковић.

Додао је да су у овој години имали бројне наступе у Републици Српској и региону.

- Снимили смо нове музичке спотове за три пјесме: "Кул тип", "Бабарога" и "Лаке ципеле" које би се требале наћи на ДВД издању које планирамо објавити до краја ове године - рекао је Ђаковић.

Нагласио је да ће такође бити објављен и десети јубиларни албум.

- Нова генерација малишана ће са новом енергијом изнијети нове пјесме - казао је Ђаковић и додао да на овом албуму раде композитори Младен Матовић, Мирослав Јањанин и Тихомир Прерадовић.

Истакао је да до краја године не желе мировати јер су већ планирани наступи у Београду, Новом Саду, Кикинди,  Загребу, широм Републике Српске...

Захвалност родитељима

Бранимир Ђаковић је рекао да посебна захвалност иде родитељима "Врапчића".

- У овим тешким временима труде се да помогну у реализацији наших пројеката - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана