“Врапчићи” спремили журку за памћење

Илијана Божић
“Врапчићи” спремили журку за памћење

БАЊАЛУКА - Добра атмосфера и забава уз свима познате пјесме, нове хитове и богат програм чекају све који вечерас дођу у Спортску дворану “Борик”, гдје ће бити одржан традиционални новогодишњи концерт Дјечјег хора “Врапчићи” којим ће најмлађи, али и они старији испратити још једну годину пуну смијеха, дружења и пјесме.

Концерт ће почети у 19 часова, а уз звуке препознатљивих пјесама “Дванаест година”, “Ти и ја”, “Барбика” малишани ће уживати, а њихови родитељи, баке, дједови и остали присјетиће се давних времена и пјесама које млади нараштаји тек треба да науче. Публици ће се представити око 60 учесника.

Руководилац хора Бранислав Ђаковић казао је за “Глас Српске” да већ 22 године “Врапчићи” организују велики концерт пред Нову годину. 

- Ово је круна посљедњих 12 мјесеци током којих смо били заиста вриједни и наступали широм наше земље, снимали спотове те смишљали нове пјесме и хитове које ћемо овом приликом представити нашој публици - рекао је Ђаковић.

Он је нагласио да су “Врапчићи” ове године одржали 25 концерата у градовима Републике Српске, те учествовали у многим кампањама, од којих се посебно издваја “С љубављу храбрим срцима”.

- Вечерас ћемо публици премијерно представити нове спотове за пјесме “Ђачка љубав”, “С љубављу храбрим срцима”, “Насмијани дан”, “Тенис краљица” и “Храбар као лав”. Отпјеваћемо око 20 пјесама уз врхунску опрему. Репертоар ће бити ретроспектива свих ових година које су иза нас - истакао је Ђаковић.

Он је нагласио да ће гост на концерту бити дугогодишња чланица Теодора Бараћ, која је ове године учествовала на фестивалу “Мали композитор”.

- “Врапчићи” се могу похвалити са 40 нових чланова, што је унијело посебну енергију и још љепше расположење. Очекујемо да дворана “Борик”, као и претходних година, буде испуњена до посљедњег мјеста. Желимо да отпјевамо што више пјесама, да се у што бољем издању представимо, те да публику упознамо са новим члановима. Подијелићемо радост уз жеље да година пред нама буде још боља - закључио је Ђаковић.
 

Нови албум 

Бранислав Ђаковић је нагласио да се “Врапчићи” вриједно припремају за наредну годину. 

- Наши композитори Младен Матовић, Мирослав Јањанин, Свјетлана Милић и Тихомир Прерадовић припремају нове пјесме за наш нови албум, који ћемо објавити идуће године - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана