Врапчићи спремају највећу дјечију журку

Јасмина Перишић
Врапчићи спремају највећу дјечију журку

Бањалука - Дјечији хор "Врапчићи" одржаће традиционални годишњи концерт, у сриједу, 28. децембра, а почетак је заказан за 19 часова у дворани "Борик".

- Биће то истинска и велика журка за клинце и клинцезе. "Врапчићи" су припремили квалитетну забаву на којој ће бити изведено око 20 пјесама. На концерту ћемо имати врхунску опрему са ЛЕД екраном, на којем ће бити приказан пут хора од настанка до данас. Биће приказани наши спотови, али и доста фотографија и анимација. Први пут ће се на једном концерту појавити и наших 20 нових чланова - рекао је руководилац Дјечијег хора "Врапчићи" Бранислав Ђаковић.

На концерту, који сваког децембра организује овај хор, још од 1998. године, биће промовисано 15. ДВД издање "Кул тип".

- Публика ће имати прилику да погледа осам прекрасних спотова које смо снимали у Београду, Андрићграду, Мећавнику, Рудом, кањону Лима, Вишеграду и на другим локацијама. Дјеца су се одлично забављала на снимању док су глумила морепловце, гусаре, истраживаче, рокере и бројне друге улогице. Са уживањем смо пратили идеје Мирослава Јањанина, који је био сценариста наших спотова - казао је Ђаковић.

Додао је да ће им гост на концерту бити побједник "Ђурђевданског фестивала" Сергеј Пајић, који ће извести три нумере.

Истиче да ће извести нумеру "С љубављу храбрим срцима", за коју су снимали спот, заједно са "Бањалучанкама" и Лукијаном Ивановићем.

- Композитор Младен Матовић је ту нумеру прилагодио и "Врапчићима", па ћемо је радо отпјевати. Од новијих пјесама пјеваћемо и "Кул типа", "Тенис краљицу", "Љубав спасиће свијет", "Ђачку љубав", али и незаобилазне старе хитове. Ово је већ четврта година да годишњи концерт организујемо у склопу кампање "С љубављу храбрим срцима", а дио прихода од улазница биће намијењен и дјеци којој је помоћ најпотребнија - рекао је Ђаковић.

Улазнице за концерт по полуларној цијени од три марке већ су у продаји и заинтересовани могу да их купе испред робне куће "Боска" и у дворани "Борик.

- Позивамо нашу публику да дође у што већем броју, јер је добра забава загарантована, што је својствено "Врапчићима", а и да заједно покажемо колика су наша срца, односно колико смо хумани - казао Ђаковић.

Бренд Републике Српске

Бранислав Ђаковић је истакао да су "Врапчићи" до сада снимили око 100 пјесама.

- У данашње вријеме то није лако и поносни смо на све наше пјесме. Овакав хор тренутно немају ни Загреб ни Београд и можемо озбиљно да кажемо да смо музички бренд Републике Српске - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана