"Врапчићи" одржали традиционални концерт у Бањалуци (ФОТО)

Ј. Са.
"Врапчићи" одржали традиционални концерт
Foto: Велибор Трипић | "Врапчићи" одржали традиционални концерт

БАЊАЛУКА - Дјечији хор "Врапчићи" одржао је синоћ традиционални љетњи концерт на тврђави Кастел у Бањалуци.

Малишани  у публици углас су пјевали и нове и старе хитове - "Ти и ја", "12 година", "Деца су украс света", "Бабарога"...

Концерт је био и увод у прославу 30. рођендана "Врапчића".

Руководилац хора Бранислав Ђаковић за "Глас Српске" каже да су "Врапчићи" једна велика и складна породица због чега су и опстали оволико година.

- Публика је била сјајна, весела и расположена. Заједно са дјечицом из хора дијелили су бину, пјевали са њима и уживали у безвременским хитовима. Кастел никада није био пунији – рекао је Ђаковић.

Како каже, концерт је био посебан и по томе што је на њему први пут наступала нова група малишана.

- Извели смо 20 композиција, а на бини је било 65 чланова. Сви су пјевали по једну строфу и допринијели атмосфери, која је од почетка до краја била ужарена и енергична – навео је Ђаковић.

На концерту су, поред хора, наступали пријатељи са два фестивала -бањалучког "Мали композитор" и загребачког "Загифест", као и солисти.

-Припремили смо репертоар за оне најмлађе, старе и нове пјесме. Дјеца највише воле пјесме „Бабарога“, „Тенис краљица“, „Ђачка љубав“, „Врапчићи“- рекао је Ђаковић.

Међу бројним малишанима били су Страхиња и Милица, којима није силазио осмијех са лица и који су заједно са "Врапчићима" пјевали сваку њихову пјесму.

- Највише волим пјесму "Бабарога" - рекао је Страхиња.

Ништа мање нису уживали ни родитељи, баке и дједови, који су заједно са њима пјевушили.

На бањалучкој тврђави наступили су у склопу календара културних манифестација града.

Ове године обишли су 15 градова, до краја године планирају још 15 као и гостовања у Њемачкој и Аустрији.

Почетком децембра, када су и основани "Врапчићи" организоваће Свечану академију у Банском двору на којој ће приказати монографију и филм о "Врапчићима", те направити промоцију новог албума.

- Концерт ћемо одржати и у дворани "Борик" одакле је све и кренуло. "Врапчићи" и даље промовишу стваралаштво и културу за најмлађе, а за пјесме на овом концерту смо направили мини квиз, чиме смо, донекле испунили и жеље публике које би пјесме вољели чути – казао је Ђаковић.

Хор "Врапчићи" чине дјеца узраста од три до 12 година, а до сада су имали више од 2.000 чланова. "Врапчићи" су до сада објавили више од 100 ауторских пјесама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана