Врапчићи и публика уз храбра срца

Јасмина Перишић
Врапчићи и публика уз храбра срца

Бањалука - Распјевани малишани најпопуларнијег дјечијег градског хора "Врапчићи" разгалили су срца многобројне публике на годишњем концерту!

Заједно са малишанима на сцени пјевали су њихови вршњаци, али и они старији који су у уторак навече испунили Спортску дворану "Борик".

Концерт "С љубављу храбрим срцима" имао је хуманитарни карактер јер је дио истоимене акције која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а "Врапчићи" су сав приход од улазница поклонили у фонд за лијечење дјеце обољеле од ријетких болести.

У томе их је подржала и бањалучка публика која је у великом броју дошла на концерт показавши да воли "Врапчиће", али и да је великог срца када је у питању пружање помоћи.

Обучени у бијеле хаљинице и одијела, попут анђела, малишани под умјетничким руководством Бранислава Ђаковића и њихови гости Лена Стаменковић и Давид Радосављевић забављали су публику више од два сата.

- Година која се полако ближи крају била нам је више него успјешна, а овај концерт је био шлаг на ту лијепу торту!  Публика је одлично одреаговала на пјесме које смо снимили ове године и на нове спотове. Поред тога, драго ми је што смо дали допринос хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" - рекао је Ђаковић.

Бурним аплаузима, поред "Врапчића", поздрављени су и њихови специјални гости, "Пинкове звјездице" Лена Стаменковић и Давид Радосављевић.

- Драго ми је било што сам наступао са "Врапчићима", јер су сјајни. Увијек радо пјевам на хуманитарним концертима и захвалио бих публици што је дошла у оволиком броју - рекао је Давид Радосављевић.

Они су отпјевали по пет пјесама. Радосављевићеве интерпретације пјесама "Заувијек твој" и "Да је туга снијег" поздрављене су овацијама баш као и хитови Нине Бадрић и пјесма са "Дјечијег Евросонга" у извођењу Лене Стаменковић.

- Част ми је што су "Врапчићи" пожелели да од свих "Пинкових звездица" с њима певамо Давид и ја. Бањалука је прелепа и опет ћу радо доћи када добијем позив - казала је Стаменковићева.

Миња Субота

Публика је бурним аплаузом поздравила водитеља и идола бројних генерација Мињу Суботу. Он је подсјетио на дјечије хитове које су пјевали и стари и млади, а публика је била на ногама уз тактове пјесме "Разболе се лисица". Није крио задовољство што води програм на концерту "Врапчића" и што је дио хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима".

- Лепо је што су ову акцију започела деца. Увек сам био за то да клинци певају у хоровима, јер тако развијају друштвени живот, свој и својих родитеља - рекао је Субота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана