"Врапчићи" хитовима обојили Кастел

Маја Станојевић
"Врапчићи" хитовима обојили Кастел

Дјечији хор "Врапчићи" одржао је традиционални љетни концерт на тврђави Кастел, а многобројне мале и велике посјетиоце ни топла јулска ноћ није спријечила да уживају у новим и старим хитовима овог најпознатијег бањалучког вокалног ансамбла за најмлађе.

Добро познате милозвучне мелодије дјечијих пјесама одјекивале су у уторак увече тврђавом Кастел, а бројна публика је устала већ на прве тактове и до краја вечери неуморно плесала уз многобројне хитове.

Руководилац Дјечијег хора "Врапчићи" Бранислав Ђаковић казао је за "Глас Српске" да је концерту на Кастелу присуствовало око 1.000 посјетилаца свих генерација те да је сјајна атмосфера обиљежила ово вече за памћење.

- Енергија која се ширила Кастелом је била одлична, а малишани, њихови родитељи, баке и дједови и други присјетили су се старих и нових хитова "Врапчића". Тврђава је била мала за бројну публику која нам се придружила - рекао је Ђаковић.

Нагласио је да је бином продефиловало 55 извођача различитих узраста који су талентом покренули публику на плес.

 - Концерт је почео уз познати хит "Бањалука", наставио се "Тајном највећом", а дјеца и родитељи могли су се присјетити и пјесама попут "Дванаест година", "Тенис краљица" и "Дјеца су украс свијета" - рекао је Ђаковић.

Истакао је да је ово први наступ након дугог времена, јер током периода пандемије нису имали концерте.

Додао је да су гости манифестације Теодора Барац са фестивала "Мали композитор" те учесница са загребачког "Загифеста" Миа Малешевић учиниле овај садржај посебним и богатијим.

Млада пјевачица Лара Палић казала је за "Глас Српске" да је поносна на свој вокални ансамбл, који је публику оставио на ногама до краја концерта.

- Драго ми је да сам дио овог хора већ девет година. Задовољна сам наступом и реакцијом публике - рекла је Лара.

Њена сестра близнакиња Соња Палић додала је да је уживала у пјесми, игри и дружењу.

Нови члан хора Миа Ковачевић је казала да је у "Врапчиће" дошла релативно недавно, на почетку фебруара ове године.

- За ових неколико мјесеци одушевљена сам својим напретком у хору и оствареним успјехом - рекла је Миа Ковачевић.

Планови

Уз Дјечији хор "Врапчићи", који у Бањалуци постоји већ 28 година, најмлађи уживају и расту уз најљепше пјесме, а руководилац хора Бранислав Ђаковић каже да је у плану још много добре забаве и музике.

- До сада смо објавили 17 албума, а композитори Младен Матовић, Тихомир Прерадовић, Мирослав Јањанин и многи други вриједно припремају нове материјале. До Нове године планирамо да промовишемо нове пјесме, које ће, сигуран сам, поново одушевити публику - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана