“Водовод” проширио обим редукција: Залихе воде на минимуму

Ј. Са.
“Водовод” проширио обим редукција: Залихе воде на минимуму

БАЊАЛУКА - И поред редукција и предузетих мјера, усљед високих температура и енормне потрошње резервоар Туњице све теже се пуни, саопштили су из “Водовода”.

- Стање са залихама воде је на минимуму те су уведене редукције у Трну, Гламочанима, Јаблану и Залужанима, како бисмо омогућили пуњење Туњица - наводе у саопштењу. Додају да су цистерне упућене у Поткозарје, али и у друга угрожена подручја, у сарадњи са Цивилном заштитом. Истичу да ће редукције воде бити у Драгочају (свако вече од 19 часова навече до седам ујутро), Слатини (свако вече од 20 до осам часова сутрадан), Трну, Гламочанима, Јаблану и Залужанима од 22 до седам ујутро, како би се омогућило пуњење резервоара Туњице.

- Свако друго вече у 22 часа затварамо цјевоводе према Крминама и Агином Селу да преусмјеримо воду према Љубачеву, Јаворанима и Мемићима. Редукција ће трајати до сутра у подне. Доња зона Јаворана, да би се преусмјерила вода према Тисовцу, неће имати воде од 21 до 12 сутрадан сваки други дан, док Шућури и Мандићи неће имати воде наизмјенично са Доњим Колима и Рекавицама, од девет ујутро до сутрадан у девет ујутро. Пискавица и Поткозарје имаће редукције свако вече од 18 до седам часова ујутро.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана