"Водовод" представио резултате пословања: Добит у овој години повећана четири пута

Ј. Т.
"Водовод" представио резултате пословања: Добит у овој години повећана четири пута

БАЊАЛУКА - "Водовод" а.д Бањалука у овој години оствариће добит већу од милион КМ, што је четири пута више у односу на резултате пословања у прошлој години, казао је вршилац дужности директора овог предузећа Предраг Дудуковић, сумирајући првих сто дана нове управе.

Додао је да сви показатељи указују на то да ће приходи бити око 20 милиона КМ.

- Вјерујем да ће се тај тренд задржати до краја године, што је резултат вриједан пажње. Заслуге за тај резултат нема само управа на чијем сам челу, али смо сигурно допринијели томе. Само током септембра остварена је добит од 200.000 КМ. Повећани су приходи од испоруке воде, а трошкови задржани на истом нивоу - рекао је Дудуковић.

Нагласио је да не намјеравају повећавати цијене својих услуга. 

Како је прецизирао, нова управа суочила се са великим проблемима, највише у секторима одржавања и производње воде.

- Затекли смо мали број радника у овим секторима и недовољно механизације, а било је пуно кварова по граду. Морали смо одмах реаговати, како би се појачао тај сегмент, како би се кварови могли отклањати и свести на најмању могућу мјеру. Успјели смо у томе, са 33 квара дошли смо на њих десетак - нагласио је Дудуковић.

Додао је да су у сектору производње започели реконструкцију дијелова мреже, који су пријетили да изазову озбиљније хаварије.

- Планирамо и набавку нових пумпи које ће бити инсталиране на водозахвату, јер су постојеће пумпе застарјеле и то је један од проблема који може довести до застоја у снабдијевању водом - казао је Дудуковић.

Најавио је и повећање плата запослених у овом предузећу у идућој години.

- Од ове године смо увели праксу да свако новорођено дијете наших радника наградимо једнократном помоћи од 500 КМ, а дајемо и стипендије дјеци наших запослених - рекао је Дудуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана