"Водовод" Бањалука: Поремећаји у водонабдијевању, вода исправна за пиће

С. Ђ.
"Водовод" Бањалука: Поремећаји у водонабдијевању, вода исправна за пиће

БАЊАЛУКА – Из бањалучког "Водовода" саопштили су да су од јуче због квара на електроинсталацијама из процеса рада испали погон 1 и водозахват В3, што је уз екстремно високу мутноћу ријеке Врбас изазвало поремећаје у процесу водоснабдијевања града водом.

- Због тога се за данас могу очекивати поремећаји и варирања притиска на мрежи на комплетном систему, али квалитет произведене воде ни у једном моменту није доведен у питање. Због испада погона 1, насеља која гравитирају резервоару Кочићев вијенац могу имати већих варирања у притиску и дужих прекида у водоснабдијевању, што ће зависити од брзине пуњења резервоара. Дио насеља на десној обали Новоселије такође ће имати прекид у водоснабдијевању због радова на систему хлорисања од цјевовода периоду од 8.00 до 20.00 часова - наведено је у саопштењу "Водовода".

Додају како нормализација у снабдијевању се очекује у току дана, уколико то дозволе временски услови и огромне количине падавина, а у великој ће мјери зависити и од пуштања воде из акумулације Бочац, односно од степена замућености Врбаса.

- Извориште "Суботица" повремено искључујемо из система такође због замућености воде изазване обилним падавинама. Екипе Сектора одржавање данас ће радити на прегледу и отклањању кварова на водоводној мрежи. Важно је напоменути да квалитет произведене воде задовољава одредбе Правилника о хигијенској исправности воде за пиће и да грађани немају разлога за бригу - напомињу из предузећа "Водовод".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана