Вода за девет заселака у мјесној заједници Борковићи

Срна
Вода за девет заселака у мјесној заједници Борковићи

БАЊАЛУКА - У бањалучкој мјесној заједници Борковићи данас је почела изградња водовода са којег ће редовно и квалитетно снабдијевање водом добити око 50 домаћинстава из девет заселака овог краја, а вриједност уговорених радова је 107.000 КМ.

Радове ће изводити предузеће “Хидрокоп”, у оквиру пројектног циклуса “Вода два”, а предвиђени рок за завршетак радова је 90 дана.

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, који је присуствовао почетку радова, рекао је новинарима да је Град у посљедње четири године радио на рјешавању многих комуналних проблема на цијелом подручју града.

Он је рекао да ће бити изграђено око 1,5 километара новог водовда, а да се комплетан пројекат ради у договору са мјештанима који су у својим захтјевима истакли да им је водоснабдијевање главни проблем.

“Појектовани цјевовод се полаже уз саобраћајницу која се одваја са главног пута за Радосавску, ка засеоцима Петраши, Тошићи и Благојевићи и другим”, рекао је Амиџић.

Члан Савјета мјесне заједнице Борковићи Мирко Благојевић рекао је да ће реализација овог пројекта много значити за подизање квалитета живота мјештана на овом подручју.

Мјештанка Рената Тамбурић истакла је да су становници задовољни чињеницом да Град Бањалука поклања пажњу и руралним срединама у којима се рјешавају важна животна питања.

Она је додала да су мјештани овог краја имали велику муку током љета када је нестајала вода, али да ће реализацијом овог пројекта и тај проблем бити ријешен, што ће у многоме олакшати њихове свакодневне активности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана