Вода стиже у више дијелове Чесме и Крчмарица

Н. Р.
Вода стиже у више дијелове Чесме и Крчмарица

БАЊАЛУКА - Изградњи водоводног система “Чесма-Крчмарице”, са којег ће се снабдијевати више од 500 домаћинстава у горњим дијеловима Чесме, биће завршени у септембру а инвестиција је тешка 2,8 милиона КМ, саопштено је из Градске управе.

- Радови напредују тако да ће они који се прикључе на нову мрежу у Чесми, већ средином идућег мјесеца први пут добити стабилно снабдијевање водом - истакао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Бичар.

Да би воду обезбиједили у вишим дјеловима Чесме, изграђена су и два нова резервоара, на трећој и четвртој висинској зони, која су повезана потисним цјевоводима. Већ је завршена секундарна мрежа треће зоне и већи дио  у четвртој висинској зони.

- Завршетком свих ових радова, више од 500 домаћинстава из горњих дијелова Чесме и Крчмарица, добиће воду а за дио села са лакташке општине створиће се претпоставке да се напаја водом са овог система – наглашава Билчар.

Снабдијевање водом виших дјелова Чесме изводи се у оквиру великог пројекта под називом “Вода 1”, у укупној вриједности од 7,8 милиона КМ. У оквиру овог пројекта, биће изграђено 56 километара нове водоводне мреже у више насеља у граду, укључујући и онај у Чесми и Крчамирицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана