Властити бизнис за љепшу будућност

Ј. И.
Властити бизнис за љепшу будућност

БАЊАЛУКА - План за помоћ запошљавању маргинализованих група жена, који је представљен јуче у оквиру инфо-дана у Дому омладине, окупио велики број посјетилаца.

Представници Одјељења за привреду, који су у сарадњи са Предузетничким центром организовали инфо-дан, истакли су да је овај пројекат резултат сарадње града и USAID/INSPIRE, а за његову реализацију издвојено је 80.000 КМ.

- Ријеч је о осјетљивој циљној групи, а то су жене жртве насиља, самохране мајке, жене млађе од 35 година, жене са инвалидитетом или са дјететом с инвалидитетом. Осим њих односи се и на жене које у континуитету нису запослене три године и више (независно од година старости), жене из руралних подручја и остале жене које су на неки други начин маргинализоване. Жеља нам је да кроз субвенције за покретање властитог посла и регистровање дјелатности на територији града пружимо подршку незапосленим женама из ове циљне групе које имају пословну идеју те жељу и вољу да се самозапосле - казала је овлаштени потписник у Одјељењу за привреду и локални економски развој Александра Симић.

Како је истакала, с обзиром на то да се већина жена није сусретала са пословним планирањем, за све заинтересоване, које се буду пријавиле на јавни позив, биће организована обука која има за циљ да све кандидаткиње израде пословни план на основу којег ће реализовати своје пословање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана