“Vivia Run&More Weekend”: Трке у којима успјех не мјеримо сатом

ГС
“Vivia Run&More Weekend”: Трке у којима успјех не мјеримо сатом

БАЊАЛУКА - У оквиру “ Vivia Run&More Weekend“ фестивала у Бањалуци на тркачким стазама снаге ће 12. маја, традиционално, одмјерити хиљаде дјевојчица и дјечака којима циљ нису само медаље, већ неке сасвим друге вриједности. Здраве навике, фер плеј, поштовање разлика, пријатељство, истрајност и узајамна подршка су само неке од награда које предшколци и школарци освајају негдје на путу између старта и циља.

За „Tropic Bambini Маратон” и „Intersport School Run” ове године влада рекордна заинтересованост генерација које расту. Очекивано.

-Већ шест година промовишемо вриједности које јачају спортски дух и пријатељство међу дјецом. Од оних који праве своје прве кораке до оних који су на прагу пунољетства. Најбучнија, али и највеселија трка је „Tropic Bambini Маратон”. Осмишљена је како би и предшколци осјетили узбуђење уличних трка, кретање на старту и пролазак кроз циљ. Учесници су узраста до седам година, уз симболичну цијену котизације. Трче у друштву родитеља, старатеља или волонтера. У сарадњи са пословним партнерима, славимо сваки освојени километар здравља и учеснике награђујемо посебно дизајнираним медаљама, музиком, смијехом, новим познанствима, слаткишима и свим бојама забаве – каже директор и идејни творац “ Vivia Run&More Weekend“ фестивала у Бањалуци Горан Ћорић.

„Intersport School Run” обухвата такмичења основаца и средњошколаца на 700 метара у различитим категоријама - за лични и школски резултат.

Котизација је бесплатна, а поклони спремни. Они који први прођу кроз циљ биће награђени и котизацијом за најлуђу забаву у оквиру урнебесне и јединствене у Европи „Nektar Color Fun Run” (13. мај).

-Прошле године освојила сам прво мјесто у конкуренцији шестих разреда на тркама у Бањалуци, а затим су се успјеси наставили редати на осталим такмичењима у БиХ и региону. Пресрећна сам зато што наш град нуди овакву прилику младим атлетичарима и зато што на “Run&More Weekend“ фестивалу можемо да упознамо елитне тркаче из цијелог свијета. Мој сан је одлазак на Олимпијад. – каже ученица седмор разреда Основне школе “ Јован Јовановић Змај” Јелена Перичевић.

„ЗА ЉЕПШЕ БОЈЕ ДЈЕТИЊСТВА, ПОДРЖИ ПЛАВИ ТЕЛЕФОН!”

“Run and More Community” наставља да његује филантропски карактер трка. Учесници су ове године добили привилегију да продају своје километре и новац донирају за рад хуманитарног телефона доступног жртвама свих облика насиља, а посебно дјеци и младима. Организатори су позвали  пословне партнере и пријатеље да буду дио кампање „За љепше боје дјетињства - Подржи Плави телефон!”

-Важност постојања Плавог телефона се огледа у његовој доступности жртвама насиља, а постоји захваљујући УНИЦЕФ - у и „m:telu“, али и осталим пријатељима попут “ Run&More Weekend ” фестивала, који препознају важан посао.  Наша линија је отворена свакога радног дана од девет до 22 часа. Дугорочни циљ је да идеја буде системски препозната и подржана од институција Републике Српске и Босне и Херцеговине, те да наша линија буде отворена 24 часа – каже психолог Плавог телефона Саша Рисојевић.

БОЈИШ СЕ БЕЗ СТРАХА?

„Nektar Color Fun Run” привлачи посебну пажњу такмичара и навијача са свих страна свијета, а посебно младих. Бањалучани и њихови гости, различитих профила и генерација, трче два километра посипајући се органским бојама, уз поздравне децибеле са музичких пунктова. Град на Врбасу одзвања смијехом, плесом, другарством, поклонима… Славимо сваког успјешно обојеног учесника. Не вјерујте нам на ријеч. Провјерите!

КО СУ НАШИ ПРИЈАТЕЉИ?

„Vivia Run and More Weekend” препознали су и подржали предсједник Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарство просвјете и културе РС, Град Бањалука, компанија „m:tel“, Имлек, G-Drive, Nike, Sport Time Balkans, Нектар, Интерспорт, Tropic/Мој Маркет, MyBook, Metromedia Group и Олимпијски комитет БиХ.

Генерални медијски покровитељ је Радио - телевизија Републике Српске, а медијски партнери БХРТ, АТВ, Н1, К3, ЕЛТА ТВ, „Дневни аваз“, „Независне новине“, „Глас Српске“, „Српска Инфо“, „Бука“, „Бањалука.нет“, „БЛинк“, „Лола“, „Дневни лист“, 24седам, „Радио М“, Hard Rock радио, Уно радио, Контакт радио, А радио, НЕС радио, Моје трчање и Трчање РС.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана