Вишковић: Спасовдан да буде подстицај за даљи просперитет Бањалуке

Срна
Вишковић: Спасовдан да буде подстицај за даљи просперитет Бањалуке

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Спасовдан – крсну славу Саборног храма и града Бањалука, уз поруку да прослава овог празника буде подстицај за даљи развој и просперитет Бањалуке и остварење њених економских, привредних, туристичких, културних, спортских и свих других потенцијала.

-На путу свеукупног развоја највећег града у Српској, институције Републике Српске наставиће да пружају континуирану и снажну подршку - навео је Вишковић у честитки коју је упутио у своје и у име Владе Српске вјерујућем народу, свештенству, грађанима и руководству Бањалуке.

Вишковић је изразио жељу да велики хришћански празник, заједно са својим најмилијима, прославе у миру, здрављу и радости и у духу вјековне традиције и обичаја, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Српска православна црква (СПЦ) прославиће данас Спасовдан или Вазнесење Господње, хришћански празник који се обиљежава 40 дана након Васкрса. Спасовдан је један од десет празника који је посвећен Исусу Христу и увијек се слави четвртком.

Славу града, која је уједно и слава Саборног храма Христа Спаситеља, обиљежиће заједно град Бањалука и Парохија бањалучка Српске православне цркве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана