Више забаве и за пензионере

Д. В.
Више забаве и за пензионере

Бањалука - Пројекат “Бањалука људског лица”, у чијем ће фокусу бити дјеца, омладина и особе трећег животног доба, за које ће бити осмишљен читав низ активности, почеће у септембру.

Резултат је то договора Градске управе и представника цивилног сектора.

Истакнуто је да Дом омладине формално постоји и има свој програм, али је недовољно искоришћен и концептуално недовршен. Формиран је програмски савјет дома који би требало да осмисли концепт програма у овој установи.

- Кроз ребаланс буџета обезбијеђена су средства за реализацију читавог сета пројеката који су усмјерени на циљне групе. Партнери Градске управе на овом пројекту су невладине организације, удружења грађана и неке од јавних установа. Програм који се односи на дјецу спроводиће основне школе, мјесне заједнице и биће везан за културне и едукативне активности. У граду има много пензионера и старијих особа и ту се више говори о социјализацији, односно на који начин особе трећег животног доба укључити у друштвене активности - истакнуто је послије састанка у Градској управи.

Илија Трнинић из организације “Перпетум мобиле” нагласио је да је организацијама цивилног друштва повјерено да са градом сачине добар концепт нових садржаја у Дому омладине.

- Ово је добар примјер за све како цивилни сектор може да помогне у организацији и креирању добрих и квалитетних друштвених садржаја - навео је Трнинић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана