Више простора и игре за највјерније пријатеље

Катарина Шапоња
Више простора и игре за највјерније пријатеље

Почела је изградња новог парка за псе који ће красити природан хлад, самоуслужна праоница, чесма те мобилијар за игру и клупе, а крзнени љубимци и њихови власници имаће и више простора.

Парк ће бити у склопу новог градског парка код тржног центра “Делта планет” на локацији на коју су се грађани навикли. Како су појаснили из Градске управе, нови парк ће бити удаљен само неколико метара од старог, на страни до кампуса.

- На радост свих власника кућних љубимаца нови парк за псе биће већи у односу на постојећи простор за игру кућних љубимаца - истакли су из Градске управе.

Из ресорног одјељења поручују да су уважили приједлог грађана и замјерке које су имали за постојећи парк те су на то обратили пажњу када је у питању изградња новог парка.

- Нови парк биће ограђен и потпуно безбиједан, задржаће самоуслужну праоницу за псе, мобилијар намијењен овим животињама и клупе за одмор, а биће обогаћен чесмом, као и природним хладом, који је постојећем парку недостајао - навели су из града.

Поред парка за псе нови градски парк ће имати и дјечије игралиште, теретану на отвореном, простор за одмор, као и многе друге садржаје намијењене за читаву породицу.

Један од грађана Бањалуке Дарко Грабовац, који редовно у овај парк доводи свог златног ретривера Леа, казао је да је добро да љубитељи паса и њихови љубимци имај свој кутак.

- Мислим да је право вријеме за реконструкцију, јер су многе справе биле поприлично оштећене и дотрајале, а на неким мјестима је и заштитна ограда пропала - рекао је Грабовац.

Истакао је да се нада да ће ускоро у парку за псе моћи да уживају, како власници тако и њихови вјерни пријатељи.

- Очекујемо да ће се реконструисани парк за псе добро уклопити у нову амбијенталну цјелину која ниче на подручју некадашњег бањалучког поља - казао је Грабовац.

Подсјећамо, Бањалука ће, упркос изазовима и опструкцијама, добити нови градски парк код тржног центра “Делта”.

Овај парк је осмишљен за различите активности и интеракцију са садржајима у њему, а инспирација долази из ријеке Врбас и воде уопште, што се додатно наглашава формирањем језера у централном дијелу парка са воденим биљкама и импресивним водоскоком.

Локација парка је идеално смјештена између ријеке Врбас, студентског кампуса и насеља Борик, заузимајући површину од 18 хектара.

Насеља

Власници паса из других дијелова града истичу да би мјеста за игру паса попут парка код “Делте” требало да имају и друга насеља.

- Некада бих вољела да се мој пас истрчи и поигра у друштву других паса, али ја морам из насеља Лауш пар километара возити до овог парка - истакла је Дубравка Кременовић.

Како каже, вјерује да се са њом слажу и мјештани других насеља попут Облићева, Петрићевца, Паприковца те Лазарева и подстиче градске власти да размисле о још неком кутку за псе у другим мјесним заједницама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана