Више од 30 бикова у борби за награду Јаблан

Ј. Ш.
Више од 30 бикова у борби за награду Јаблан

Бањалука - Традиционална борба бикова биће круна и овогодишњег "Кочићевог збора", а више од 30 бикова укрстиће рогове за награду "Јаблан".

За разлику од претходних зборовања, љубитељи и узгајивачи снажних животиња имаће прилику да, умјесто једног, два дана уживају у бодљавини на зборишту у Стричићима.

- У суботу од 16 и недјељу од 14 часова посјетиоци ће имати прилику да виде првокласне бикове, од којих су многи овјенчани шампионским титулама са бројних корида у земљи и иностранству - рекао је члан Организационог одбора ове манифестације Душан Савановић.

Као једну од највећих атракција Савановић издваја прошлогодишњег побједника Бјелана, али и шампиона сусједне Хрватске - Алкара, првокласног борца чија се тржишна вриједност мјери десетинама хиљада евра.

- Сви који се за викенд одлуче да посјете "Кочићев збор" увјериће се да смо ове године успјели да доведемо првокласне мајсторе корида који су окићени бројним титулама - навео је Савановић.

Он је додао да ће освајач титуле "Јаблан" у тешкој категорији добити и новчану награду од 3.000 КМ, а онај у средњој 2.000 КМ. Утјешне награде за другопласиране износе 1.500 и 1.000 КМ.

Претходних година борбе бикова у Стричићима знало је да посматра од 30.000 до 50.000 гледалаца што довољно говори о атрактивности змијањске кориде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана