Више од 200 малишана ломило чесницу у цркви на Старчевици

Срна
Више од 200 малишана ломило чесницу у цркви на Старчевици

БАЊАЛУКА - Више од 200 дјеце у бањалучком насељу Старчевица учествовало је у ломљењу чеснице у Цркви Свете Петке, које је организовао Одбор за помоћ Косову и Метохији у сарадњи са свештенством Парохије ребровачке.

Једанаестогодишња Анђела Бунић из Бањалуке пронашла је у божићној чесници златник са ликом Христовог Рођења, вриједан 600 КМ, које је обезбиједио Одбор, док је велика чесница поклон пекаре Старчевица.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке Милорад Арлов честитао је Божић и позвао вјернике широм Републике Српске да моле за здравље и брз опоравак једанаестогодишњег Стефана и његовог брата Милоша Стојановића, на које је на Бадњи дан пуцано у Готовуши код Штрпца на Косову и Метохији.

-Молимо се за њих и за сав српски народ на Косову и Метохији који је изложен невиђеном малтретирању и протјеривању из јужне српске покрајине - рекао је Арлов.

Ломљење чеснице на Божић у бањалучком насељу Старчевица Одбор за помоћ Косову и Метохији организије већ 15 година, а Арлов истиче да је важно на младе нараштаје пренијети древне обичаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана