Више новца за Сигурну кућу

Г.С.
Више новца за Сигурну кућу

БАЊАЛУКА - Поводом предстојећих празника градоначелник Драшко Станивуковић посјетио је Сигурну кућу за жене и дјецу жртве насиља у породици.

Осим редовне подршке, коју град исплаћује за текуће потребе функционисања Сигурне куће, потписан је и уговор којим је дозначено 23.000 КМ за потребе збрињавања жртава насиља у породици.

Градоначелник је истакао да са великом љубављу и поштовањем подржава рад Сигурне куће и Фондације "Удружене жене".

- Прошле године учествовали смо у набавци аутомобила, а потписали смо и уговор кроз који ће бити дозначена средства за израду вањске ограде објекта, куповину кухињских елемената, док ће дио средстава бити усмјерен за обуке за рад на машинама за ласерску обраду дрвета. Поносан сам што смо све ове године уз њих и што смо их посјетили баш у вријеме празника како бисмо им пружили и моралну снагу да у годинама које долазе наставе са овом племенитом мисијом - поручио је градоначелник.

За потребе куповине возила за рад ове фондације град је издвојио 10.000 КМ.

Фондација "Удружене жене" више од 15 година се бави  заштитом женских људских права, с циљем спречавања и сузбијања насиља у породици и родно заснованог насиља дјевојчица, дјевојака и жена, те у сарадњи са институцијама и субјектима заштите активно ради на унапређењу услуга и заштити најрањивијих категорија становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана