Виртуелна шетња од Господске до “Паласа”

М. С.
Виртуелна шетња од Господске до “Паласа”

БАЊАЛУКА - У оквиру пројекта “Искориштавање јеврејског културног насљеђа у дунавској регији - REDISCOVER” реализовано је више пилот пројеката који се односе на креирање туристичких производа.

Један од њих је израда QR кодова, чијим скенирањем посјетиоци добијају информације о четири синагоге које су се налазиле у граду. Информације о локацијама уз фотографије доступне су на српском и енглеском језику. Табле са QR кодовима ће чинити сталну изложбену поставку у Јеврејском културном центру “Арие Ливне”.

Као пилот пројекат израђена је виртуелна шетња од Господске улице до хотела “Палас” која пружа информације о трговинама које су држали Јевреји прије Другог свјетског рата, Кастеловом ћошку и кући породице Пољокан. Доступна је на линку: https://www.get360tour.com/projects/jkcbl/ .

Израђена је андроид апликација за мобилне уређаје са информацијама о тим мјестима, чији је садржај увезан са “Гугл мапом”, а како би се знале тачне локације на којима се налазило јеврејско културно насљеђе. Апликација “Јеврејска културна баштина” доступна је на “Гугл плеју”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана