Видео-надзором чувају лифт од вандала на Тргу Крајине

В. П.
Видео-надзором чувају лифт од вандала на Тргу Крајине

Бањалука - Санација лифта за лица са инвалидитетом на Тргу Крајине почела је јуче а поред потребних поправки биће постављен и видео-надзор како би бар донекле био заштићен од вандала, након стављања у функцију.

Казао је то вршилац дужности начелника Одјељења за комуналне послове, Петар Билчар и додао да је санација  планирана овогодишњим Програмом заједничке комуналне потрошње.

- Урадићемо комплетну санацију кабине, замијенити електроинсталације и расвјетна тијела, очистити инокс, санирати механизам са сајлама а биће урађени и други потребни радови - казао је Билчар и додао да је завршетак радова планиран у року од 15 дана.

Истакао је да су лифт на Тргу Крајине у више наврата морали санирати због штете коју су проузроковали  несавјесни појединци.

- Знамо колико је он важан нашим суграђанима који имају потешкоћа са кретањем, па смо га и ове године уврстили у наше програме и почетком године расписали јавну набавку за избор извођача радова - рекао је Билчар.

Казао је да ће за санацију лифта бити утрошено око 5.000 КМ те да је за радове задужено предузеће "Дуо лифт" из Бањалуке.
- Апелујем на суграђане да заједно чувамо градску имовину, а сва евентуална запажања о оштећењима или кваровима могу да пријаве путем телефона 051/244-593 - навео је Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана