Велико интересовање за удомљавање паса

М. В.
Велико интересовање за удомљавање паса

БАЊАЛУКА - Захваљујући акцији “Удоми љубав” прошле године 84 пса из азила на Мањачи су нашла свој стални дом, док је ове године удомљено 14 паса. Како поручују из Одјељења за комуналне послове, заинтересованост Бањалучана за удомљавање паса је у порасту.

- Опредијељеност града је да заштити животиње. Управо ова акција има за циљ да скрене пажњу и подигне свијест о значају удомљавања паса из азила, што је и доказано по броју животиња које су примили наши суграђани. Имамо изузетно добру сарадњу са удружењима и волонтерима, а све како би што више паса пронашло свој стални дом - поручио је овлашћени потписник Одјељења за комуналне послове Бориша Мандић.

А сви који желе кућног љубимца могу једноставно да постану поносни власници једног од паса из азила. Све је потпуно бесплатно. У азилу су пси који су спремни за удомљавање, јер су прошли комплетан третман, који обухвата преглед ветеринара, стерилизацију, обраду против спољних и унутрашњих паразита, а осим здравствене обраде, животиње прођу и тест карактера. Град посвећује посебну пажњу обезбјеђивању бољих услова у азилу и свакодневно ради на збрињавању напуштених животиња, а истовремено активно се ради на томе да збринуте животиње добију и свог власника, који би им поред основних услова пружио бригу и љубав.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана