Велико интересовање за радионице Омладинског центра “Здраво да сте” у Драгочају: “Креативни јули” обојен осмијесима

Александар Стојановић
Велико интересовање за радионице Омладинског центра “Здраво да сте” у Драгочају: “Креативни јули” обојен осмијесима

БАЊАЛУКА - Омладински центар (ОЦ) “Здраво да сте” за дјецу и омладину у насељу Драгочај свакодневно организује радионице “Креативни јули”, а из ове организације истичу да на овај начин млади имају прилику да учествују у бројним креативним, забавним и едукативним садржајима.

Програм траје 15 дана, а учесници имају прилику да кроз цртање, сликање, креативне рециклаже, радионице декупажа, те филмске вечери у форми љетног кина и едукативне радионице представе своје вјештине, али и стекну нова знања.

- Фокус ових радионица је на креативности и одрживом развоју, социјализацији и његовању активизма и волонтеризма младих људи у заједници. Радионице су бесплатне и доступне свим заинтересованим - казала је за “Глас Српске” директорица ОЦ “Здраво да сте” Александра Штрбац.

Она истиче да је у овом насељу ресурни центар за дјецу и младе отворен прије двије године и да је, од самог почетка, заједница у Драгочају са великим интересовањем и повјерењем прихватила све активности које су организовали.

- Потребно је више оваквих садржаја, јер оне побољшавају и обогаћују комплетан живот и атмосферу у локалним срединама. Највећи је број основношколског узраста, али и младих, а често нам се придруже и родитељи са дјецом - истакла је Штрпчева.

У креативним радионицама моћи ће да уживају и малишани из градских насеља, јер ће и ове године, по 16. пут, бити одржана традиционална манифестација “Креативни август”. Програм “Креативног августа” ове године биће први пут одржаван у парку “Младен Стојановић”.

- Садржај ће бити сличан, али са нешто богатијим програмом, који обухвата и сарадњу са другим организацијама које раде за дјецу и младе у граду. Овај догађај, који траје цијели мјесец, већ је препознатљив у љетним дешавањима града. Он је и својеврстан заштитни знак нашег Омладинског центра, који је ову методологију проносио и ван граница земље, те се налази као препоручена добра пракса и у неким међународним приручницима за организацију рада са младима, на шта смо посебно поносни - казала је Штрпчева.

Ограничења

Због актуелних епидемиолошких мјера које су на снази, број учесника је ограничен, али организатори су се потрудили да то не утиче на сам квалитет програма.

- Поштујемо све прописане мјере, а наш тим је припремљен за реализацију свих активности, како методолошки, тако и по питању сарадње, како бисмо обезбиједили сигурно и подстицајно окружење за све учеснике - казала је Александра Штрбац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана