"Велики турнир "Залужани 2023": Спорт, забава и заједништво у бањалучком насељу

Ивана Винчић
"Велики турнир "Залужани 2023"
Foto: Уступљена фотографија | "Велики турнир "Залужани 2023"

БАЊАЛУКА – Велики турнир „Залужани 2023” биће одржан 22. јула на теренима Основне школе „Јован Дучић” у овом бањалучком насељу, с почетком у девет часова.

Пријаве су бесплатне, а пријављене екипе ће се такмичити у фудбалу (основци и матуранти), баскету (сва годишта), одбојци (дјевојчице из основних школа), прављењу склекова (дјечаци из основних школа) те стоном тенису (сва годишта). За побједнике су предвиђене и новчане награде.

Планиран је и цјелодневни забавни програм, а госте ће забављати ди џеј. Након турнира биће уприличен ватромет.

Организатор турнира Владимир Милановић за „Глас“ напомиње да је ово трећа година заредом како организују овај турнир и да су овог пута уложили највише труда око организације.

- Већ се пријавио рекордан број екипа и учесника и у суботу, 22. јула сигурно нас чека сјајна забава на школском игралишту па позивам све који воле веселу атмосферу и спорт да нам дођу – истакао је Милановић.

Наглашава да овим турниром група младих из Залужана жели да прослави све што су до сада урадили на уређењу бањалучког насеља.

Милановић наглашава да су, уз помоћ многобројних донатора, али и сопственим средствима, до сада спровели више од 25 активности вриједних 50.000 КМ. Нови терен за одбојку на пијеску, столови за стони тенис, потпуно нова трибина која може да прими око стотину дјеце на школском игралишту, умјетнички графити на зидовима, уређено излетиште на обали Врбаса само су неки од њих.

 „Комшијско-мјештанско уређивање Залужана” осмишљено је како би јавне површине које служе за окупљање и дружење становника, нарочито дјеце и младих, биле што љепше и уређеније.

-Нећемо стати до циља, а то је потпуно уређено насеље Залужани – поручио је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана