“Велики почетак” доноси прегршт занимљивих догађаја

Катарина Шапоња
“Велики почетак” доноси прегршт занимљивих догађаја

Манифестација “Велики почетак” коју Градска управа реализује за школарце поводом почетка нове школске године трајаће од 1. до 3. септембра, док ће круна догађаја бити концерт младе пјевачице и инфлуенсерке из Србије Ане Лазаревић.

Истакла је ово савјетница градоначелника Милада Шукало, позивајући суграђане да им се придруже на платоу код мултифункционалне дворане у парку “Младен Стојановић” од 18 часова и присуствују концерту.

- Тог дана поред Ане, наши малишани уживаће и у концерту Данила Милосављевића, Музичког атељеа “Мама вокс” и наших “Врапчића” - рекла је Шукалова.

Додаје да и ове године школарце очекују различити едукативни, спортски и забавни садржаји. 

- За 1. септембар припремили смо стотине балона са преко 500 поклона у виду школског прибора, обуће, одјеће, затим бесплатни курсеви страних језика, бесплатне чланарине за спортске клубове, бесплатне дајак вожње те вожње тротинетом, бесплатне улазнице за позориште и још много тога - истакла је Шукалова.

Она је објаснила да млада пјевачица Ана Лазаревић кроз своје одређене пјесме указује на проблем вршњачког насиља.

- Нагласак смо ставили на Анину пјесму “Хеј мама” која се односи на промоцију превенције насиља међу вршњацима - објаснила је Шукалова и додала како ће ове године Градска управа послати поруке са свих рекламних паноа које град посједује, као и путем друштвених мрежа, које имају циљ да скрену пажњу на превенцију насиља у школама.

Истиче, како за други дан припремају програм који је намијењен за старије школарце и студенте, а ријеч је о концерту Калиопи и Индире, бившег вокала групе “Колонија”.

- Ову манифестацију спојићемо са кампањом “Од Бањалуке с љубављу” која има циљ да прикупи средства за изградњу куће “Предах” за привремено и трајно збрињавање лица са потешкоћама у развоју - казала је Шукалова.

Према њеним ријечима, највећа акција коју тренутно спроводе јесте додјела бесплатних уџбеника за ученике те су поносни на ту праксу јер је почело имплементирање и у другим градовима.

- Имали смо рекордна улагања у школе у протеклом периоду, што се види по великом броју пројеката и реконструкција. Завршили смо кров на Основној школи “Доситеј Обрадовић”, а у току је и припрема реконструкције Соколског дома - казала је она.

Истиче како је један од значајнијих пројеката у који је уложено више од милион марака, реконструкција котловница у ОШ “Ђура Јакшић” и Пољопривредној школи.

- Након изградње школе у Ади, ради се пројектна документација за школу на Паприковцу, као и за изградњу првог средњошколског центра који је овом граду неопходан - навела је Шукалова.

За крај је поручила да ће школа бити успјешна оног тренутка када дјеца буду са осмијехом ишла у њу, а град, како каже, реализује велики број активности како би ученике развеселио и помогао им да уђу у нову школску годину на најљепши могући начин.

БЕЗБЈЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

Милада Шукало је нагласила како су већ имали велики број активности које се тичу безбједности у саобраћају попут фарбања сигнализације и обиљежавања простора око самих школа.

- На дан концерта имаћемо и велики полигон за безбједност у саобраћају гдје ће стручна лица ученицима још једном нагласити ову битну тему - истакла је она и додала како ће полигон бити на тргу тениске арене.

Поред безбједности у саобраћају, биће припремљене и активности за развој моторике и спортских вјештина школараца.

- Школа спорта “Каспер” проћи ће са дјецом радионице, како би направили увод у нову школску спортску годину - појаснила је Шукалова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана