Велики почетак: Бањалучки школарци прославили повратак у школске клупе

ГС
Foto: Александар Чавић

БАЊАЛУКА - Манифестација „Велики почетак“, којој су се највише радовали бањалучки школарци, одржана је вечерас на платоу код дворане у Парку „Младен Стојановић“.

Стотине ученика, родитеља и Бањалучана присуствовало је овом догађају којим је Град Бањалука обиљежио почетак нове школске године.

Савјетница градоначелника, Милада Шукало, изразила је задовољство због великог одзива и истакла да су ученици уживали у богатом програму.

- Припремили смо мноштво едукативних, спортских и забавних садржаја, а наши тинејџери су посебно уживали у наступима Ане Лазаревић, Данила Милосављевића, Музичког атељеа ‘МаМа ВоX’ и наших ‘Врапчића’, рекла је Шукалова.

Шукало је додала да су школарци, осим бесплатних уџбеника, добили и поклоне у виду школског прибора, опреме за школу, бесплатних карата за позориште и Градски олимпијски базен, те бесплатне вожње дајак чамцем.

- Кроз ове активности жељели смо олакшати и уљепшати нашим ђацима полазак у школу, њихов велики почетак, истакла је Шукалова.

У склопу манифестације, пуштени су балони са поклонима, а атмосфера је била испуњена радошћу и одушевљењем.

Поред тога, у оквиру уобичајених активности Града, обновљена је и хоризонтална саобраћајна сигнализација у зонама школа, чиме је додатно унапријеђена сигурност дјеце у саобраћају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана