Велика заинтересованост Бањалучана за куповину слова у Ћириличном парку

ГС
Велика заинтересованост Бањалучана за куповину слова у Ћириличном парку

БАЊАЛУКА - Изградња Ћириличног парка у Бањој Луци, као и могућност да физичка и правна лице купе једно од 30 слова, наишло је на велику подршку наших суграђана, који се свакодневно јављају са жељом да учествују у куповини.

Како је рекао градоначелник, Драшко Станивуковић идеја изградње Ћириличног парка у највећем граду Републике Српске добила је одличне реакције.

-Најбоља потврда за то јесте то што већ постоје упити за донацију, како компанија, тако и породица, за више од половине слова азбуке. Многи Бањалучани желе да буду задужбинари и свом граду оставе нешто за будуће генерације, а своју породицу упишу међу оне које су учиниле Бању Луку љепшом и допринијели очувању нашег писма – казао је градоначелник.

Казао је како је ова идеја потекла од угледног професора и писца Тихомира Левајца.

-Драго ми је што ће бити реализована баш на мјесту које је он предложио. Ово мјесто биће уређено у знак захвалности њему. Ћирилицу најбоље његујемо када је користимо, било да пишемо или украшавамо град најљепшим писмом. Сваки донатор моћи ће да одабере посвету која ће бити постављена на слово – истакао је он.

Сви заинтересовани, који желе да купе слово и на тај начин оставе задужбину свом граду, могу да се јаве путем и-мејла: [email protected] или путем контакт телефона: 066/664-422 радним даном у периоду од 9.00 до 14.00 часова.

Подсјећамо, Ћирилични парк биће изграђен на мјесту тзв. Купусишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана