Погледајте какве промјене очекују возаче у центру Бањалуке

Г.С.
Погледајте какве промјене очекују возаче у центру Бањалуке

БАЊАЛУКА - На укрштању улица Книнска - Булевар цара Душана, сутра почиње изградња монтажно-демонтажног кружног тока.

Како наводе из  Одсјека за надзор инфраструктурних пројеката све ово је у циљу побољшања одвијања саобраћаја у централној градској зони, у наредна два мјесеца град планира провести низ мјера и активности.

- Изградња је планирана комбинацијом уклапајућих монтажно-демонтажних елемената са постављањем бетонских ивичњака за формирања радијуса прилаза и бетонске галантерије за кретање пјешака. Кружна раскрсница ће имати двије саобраћајне траке унутар кружног коловоза и по двије саобраћајне траке на сваком од прилаза. Планирано је да се ови радови заврше у року од 15 радних дана. Наведени радови представљају почетак имплементације мјера на успостављању једносмјерног режима одвијања саобраћаја у центру града - наведено је из овог Одсјека.

Додају како наредна активност, која би требала започети у септембру и за коју је процедура јавне набавке у завршној фази, је формирање кружног одвијања саобраћаја код “Екватора”.

- Предвиђено је да се формира кружно одвијање саобраћаја око зелене површине на локацији гдје се тренутно налази 'Крајишка кућа'. Саобраћај би се кружно одвијао улицама Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, Тржничка и Краља Петра Првог Карађорђевића - поручују из овог Одсјека.

Напомињу како ће, упоредо са овим радовима, започети и радови на формирању једносмјерног саобраћаја у главној саобраћајници, на начин да ће се саобраћај у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића одвијати од зграде Владе Републике Српске ка Екватору, а дуж улица Книнска-Видовданска-Првог крајишког корпуса ће се одвијати у супротном смјеру, уз обиљежавање бициклистичких трака на коловозу и тзв. жутих трака за возила јавног превоза.

- Такође, у наведеном периоду изводиће се радови на спајању улица Краља Петра Првог Карађорђевића и Видовданске (код „Хотела Босна“), на начин да ће се постојећа улица испред хотела проширити чиме ће се поред споја, омогућити и двосмјеран саобраћај испред хотела - додају из Одсјека за надзор инфраструктурних пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана